De første jomfruelige dagene med 8-ukers programmet!


Foto: Helge Olaussen

Jeg er tre dager inn i 8-ukers programmet og har allerede gjort meg noen erfaringer. For det første har jeg vært for ambiøs i forhold til antall øvelser til hver økt. Det tar rett og slett for lang tid. Jeg må vurdere å kutte ut noen øvelser, eller veksle mellom de jeg har fra dag til dag. For det andre viste de isometriske øvelsene seg å være tøffere enn jeg husket fra tidligere stretching.

Jeg tok i alt jeg hadde i 5 sekunders sykluser og kjørte tre sett av hver øvelse. Dette medførte at jeg dagen etter var så støl i muskulaturen at jeg måtte skyte en hvit pil etter stretchingøktene den dagen. Snakk om å komme skeivt ut fra hoppkanten når jeg måtte ta en hviledag allerede på dag 2 av 8-ukers programmet. Utrooolig klønete…

Første dag av programmet stod jeg i stua og stretchet mens familien så på tv. Jeg var kommet til de isometriske øvelsene og stod med beina ut til sidene, og rompa godt ned som i ridestilling.  Jeg klemte beina mot gulvet det hardeste jeg klarte, holdt i 5 sekunder, pustet ut med et grynt og presset på igjen.

Lille June på 2 år fant ut at det var mer interessant å se på pappa og fulgte nøye med. Med kulerunde øyne, en finger i munnen og med et ettertenksomt uttrykk, stirret hun på meg mens jeg pustet og peste. Jeg jobbet hardt og ble rødere og rødere i toppen og skar grimaser av anstrengelse.

June fulgte med en stund før hun uten et ord tasset inn på badet, kom tilbake, og ga meg en ny bleie. Med resten av familien liggende på gulvet, hylende av latter, trakk jeg meg raskt tilbake til de indre gemakker for å stretche ferdig uforstyrret. Gud bedre, denne episoden er ikke en av de jeg skal ta vare på til konfirmasjonstalen hennes…

Dette var øvelse nr 4 i programmet og jeg sleit skikkelig med gjennomføringen. Det var helt utrolig tungt å sitte ordentlig ned i ridestilling, med lårene parallellt med gulvet, rett i ryggen og samtidig tøye. I følge Thomas Kurz er dette et tegn på svake muskler. Skal jeg komme videre må jeg styrke musklene på innsiden av lårene først. Dette er litt hardt å svelge da jeg trodde jeg var ganske sterk i beina. Her vil det med andre ord ta litt tid før jeg får fullt utbytte. Søren også!

Jeg har dessverre ikke fått ut fingeren enda og målt hvor utgangspunktet mitt er for høye spark uten oppvarming. Skal prøve å få gjort det i morgen slik at jeg har dette å benchmarke mot.

Nå har jeg ikke tid til å skrive mer – jeg må ta styrkeøvelser for beina…

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: