Håpløst stiv og støl?


Foto: Helge Olaussen

Er du stiv som en stokk? Har du korte muskler? Aldri tøyd i ditt liv? Født stiv? Aldri kunne stå med stive bein og ta i gulvet? Det høyeste du kan sparke er i knehøyde? Egner du deg best som gjerdestolpe? Håpløst tilfelle? Lost case?

Du kan bli dramatisk mer fleksibel enn du er i dag! Uansett utgangspunkt, alder, kjønn, rase, vekt eller form.

Det er faktisk ytterst få av oss som har fysiologiske begrensinger som gjør at vi ikke kan oppnå en høy grad av fleksibilitet. Vi er helt enkelt stive fordi vi lever et liv hvor vi ikke er nok i bevegelse. Lite trening, monoton trening, stillsittende kontorarbeide, mange timer foran PC og TV, forflyttning med bil i stedet for beina osv. Det er tusen grunner til at vi er som vi er.

Men som med det meste i livet kan vi også påvirke egen fleksibilitet. Bare det å være i jevnlig trening eller mosjon vil gi oss bedre beveglighet.

Hadde det ikke vært deilig å være mykere i kroppen? Kunne bevege seg uten stivhet, smerter og hemninger? Ikke alltid slite med ryggsmerter? Kunne sparke i hodehøyde uten å føle at du revner? Gått ned i splitt?

Det sies at det finnes ikke noe som er enklere å trene opp innen idretten enn fleksibilitet. Hvorfor er vi ikke myke som turnere alle sammen da? Fordi vi rett og slett ikke setter av tid for å gjøre noe med det.

Her skal du få lyst til å gjøre jobben. Her skal du få tips og råd. Her skal du finne øvelser som passer deg, uansett hvor håpløst stiv du føler deg 🙂

Denne bloggen er for deg som trenger tips, råd og gode øvelser for å bli mer fleksibel. Her vil du finne øvelser som også passer for deg – uansett utgangspunkt 🙂

Har du sykdom eller skader som gjør deg usikker – konsulter alltid med din lege først!

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: