Hamstringstretch for stive gubber


Mange stretchingøvelser forutsetter at du allerede har en viss fleksibilitet. For oss som er i motsatt ende av fleksibilitetsskalaen medfører dette at vi får liten effekt av øvelsene da vi fysisk ikke er i stand til å gjennomføre på en god måte.

Som regel kan vi også få god effekt ved alternative øvelser eller ved å justere øvelsene til vårt nivå.

En av de vanligste hamstringstretchingene er å stå med rett rygg, strekke ut det ene benet på en stol, vinduskarm eller lignende, og bøye i hofta for å legge seg over det utstrakte benet. Det utstrakte benet skal være helt strakt. Foten du står på skal peke rett frem i samme retning som det andre benet. Enkelt på papiret – vanskelig for mange av oss.

Første hinder er gjerne høyden. Den kan lett justeres ned ved å bruke støtte som er lavere. Neste hinder er ofte smerter i ryggen når vi prøver å lene over.

Da kan denne varianten være god å bruke. I stedet for å lene seg over et strakt ben bøyer vi det utstrakte benet så mye at vi enkelt kan bøye overkroppen over med rett rygg. Når en komfortabel stilling er funnet kan vi forsiktig prøve å rette ut benet uten å heve overkroppen.

Sjekk denne karen her. OBS! Sterke scener – modellen har ingen klær:

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: