Dag 17 – Hviledag


Foto: Stephanie Hofschlaeger

I dag har jeg nådd bånn. Det er ikke mulig å stretche lenger uten smerte. Hver øvelse er vond og jeg våkner mange ganger i løpet av natten da jeg ikke finner en stilling som gir meg hvile. Nå jobber kroppen mot meg og ikke lenger med meg. Min kropp er gått fra å være frende til å bli min fiende. Hamsun kunne sikkert skrevet en roman rundt dette.

Jeg har tatt en sjefsavgjørelse – i dag skal det hviles. Det er ingen annen utvei. For en som normalt sett er ufeilbarlig og urokkelig er dette en tøff beslutning. Heldigvis gjelder ikke det meg.

Jeg har alikevel måtte gå helt ned i kjelleren for å komme til denne erkjennelsen. Jeg har ikke bare gått ned i kjelleren, men jeg har faktisk gått innerst inn i kjellerkroken. Forbi vaskemaskinen. Forbi de gamle malingsspannene. Forbi alt rasket vi har tatt vare på fordi vi sikkert (ikke) kommer til å bruke det igjen. Helt inn der solen aldri når. Der lodottene hersker og støvet fomerer seg.

Her er det så sjeldent mennesker ferdes, og enda lengre mellom hver gang det vaskes, at det har vokst frem egne biotoper. Min gamle naturfaglærer hadde antakelig vært fra seg av glede om han hadde fått lov til å ligge bak malingsspannene, iført kikkert og kamuflasjedrakt, og sett nye livsformer oppstå.

Ingen økter og ingen øvelser i dag – kun hvile og restitusjon. Jeg står ved beslutningen og føler meg trygg på at dette er det eneste rette. Jeg forlenger 3 ukers programmet «Full splitt på 3 uker!» med 1 dag slik at jeg ender opp med 21 stretchingdager totalt.

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

2 kommentarer om “Dag 17 – Hviledag”

  1. Dette høres ikke sunt ut Helge, vet du ikke hvorfor det gjør så vondt? Kroppen roper: holder du ikke opp nå så vil du angre…!
    Bare en liten kommentar fra mutter ;=)

    1. Ja, jeg bli mer og mer lydhør for hver dag 🙂 Konsentrerer meg nå om de øvelsene som gjør minst vondt og tøyer ikke grensene like langt som i starten. Men med kun få dager igjen skal løpet ståes helt ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: