Dag 4 og 5 av «Full splitt på 3 uker!»


Jeg er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet… over meg selv. Jeg klarer ikke å komme meg tidlig nok opp på morgenen for første stretching økt. Det medfører at jeg må ta en økt med en gang jeg kommer hjem fra jobb og en økt rett før jeg legger meg.

I dag skulle vi ha bursdag for 2- og 10-åringen rett etter jobb og dermed forsvant muligheten for å få gjennomført 2 økter. Grumpf… Dette må jeg få tatt igjen. Det bør gå minimum 2 timer mellom øktene så jeg ryker uansett på en økt i dag.

Jeg skal innrømme at jeg har gjort noen endringer i forhold til det opprinnelige programmet. For det første synes jeg det er kjedelig og pesete å skulle varme opp før hver økt. Det tar ikke mer enn 10 minutter men det krever en del bevelgelse for å bli varm. Fra og med i dag har jeg bestemt meg for å bruke litt dynamisk stretching som siste del av oppvarmingen.

Oppvarmingen

Først begynner jeg med litt løping på stedet med høye knær. Dette gir raskt litt puls. Deretter tar jeg gjerne litt skyggeboksing og lette spark i lufta. Dette tar 5-7 minutter. Så er det rett på dynamsik stretching i form av bensving. Jeg tar 3 sett av 12 repetisjoner på hver av øvelsene: rett frem, bakover og til siden. Jeg gjør meg ferdig med en retning og begge ben før jeg går videre.

Øvelsene

Da jeg synes mange av øvelsene er svært like, og samtidig harde på ryggen, har jeg også lagt til noen øvelser for variasjon samt benyttet meg av noe hjelpemidler. Jeg har testet de opprinnelige øvelsene på Siv, som er over normalt fleksibel, og ser at hun gjennomfører disse uten vanskligheter. Hun har heller ingen problemer med hverken rygg eller holdning. Dette er ganske så omvendt proposjonalt med min egen gjennomføring.

Konklusjonen må være at hvis man er født med medlemskap i VSESOS (se tidligere forklaring), så har man så begrenset beveglighet i utgangspunktet at spesielt hofter og korsrygg aldri helt kommer i riktig posisjon til å gjennomføre stretchingøvelsene med full uttelling. Jeg bruker da unødvendig mye krefter for å kompensere samtidig som det sliter hardt på blant annet ryggen. Jeg tipper at jeg maks får 40-60% uttelling på disse øvelsene i forhold til Siv som får 100% uttelling. Her må det endringer til!

Slik jeg ser det er det to måter å løse dette på. Den ene måten er å stole på Darwins evolusjonsteori (dannelsen og endring av artene). Veldig kort oppsummert betyr det at om noen millioner år vil det finnes en skapning med mitt genmateriale som har tilpasset seg og blitt mye mer fleksibel. Da denne metoden går noe ut over 3-ukers programmet vil nok alternativ to være riktigere i denne settingen. Nemlig tilpassning og justering.

Jeg kommer tilbake til hvilke justeringer jeg planlegger for øvelsene fremover da de krever litt forklaringer. Det er 16 dager igjen til nærkontakt. Håpet lever og ånden er sterk (må kanskje kutte ned litt på hvitløken?).

Kort oppsummert er jeg ikke særlig fornøyd med egen progresjon så langt, men tror planlagte endringer vil bidra positivt i dagene fremover.

 

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: