Stretching med tennisball for å nå ned til tærne


Bjørn Borg var en gang min store helt. Hver lørdags- og søndagsmorgen var jeg grytidlig oppe, syklet 30 minutter til tennisbanen, og øvde server før andre hadde tenkt tanken på å stå opp. Ingen av mine kompiser spilte tennis så alt handlet om øvelser jeg kunne gjøre alene. Mest effektivt var det da å ha mange tennisballer slik at jeg kunne øve uavbrutt en stund før jeg måtte sanke de inn igjen. Jeg hadde mange baller – faktisk mange bøtter med baller.

I mange år var tennis alt som opptak meg 24 timer i døgnet. Fremdeles får jeg godfølelsen når jeg får en tennisrackert i hånda og en gul tennisball å trikse med.

Denne øvelsen gjennomføres med en tennisball og dermed må jeg jo bare like øvelsen 🙂

1. Aller først står du med strake ben, bøy over i hofta og prøv å ta i gulvet med hendene. Hold knærne rette hele tiden. Hvor langt ned kommer du? Klarer du å ta på tærne dine? Vi som er medlem av foreningen VSOFSOS (Vi Som Er Forferdelig Stive Og Støle) har aldri nådd ned til tærne våre – men vi har lest om det.

2. Legg en tennisball på gulvet og rull den under føttene. Lettest om du tar en fot av gangen 😉 15-30 sekunder på hver fot.

3. Gjenta punkt 1 og opplev at du kommer mye lengre ned enn tidligere. Nesten magisk eller hva?

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: