Erfaring 1 dag ut i prosjekt «Full splitt på 3 uker!»


Søndag var den store dagen! Da var øvelsene definert og jeg var klar for tre inn i dansepikenes verden. Iført rosa tyll, gullforgylte ballettsko og tiara på hodet startet jeg første stretchingøkt på 15 minutter.

Sol fra skyfri himmel gjorde sitt til at oppvarmingen var raskt unnagjort. Lett oppvarming i form av skyggeboksing og litt spark i luften ute på hytteterrassen, og vips så var jeg god og varm.

Aller først gjorde jeg opp status med et målebånd. Det vil si, jeg prøvde først med en tommestokk, men da jeg var svært nære på å gjelle meg selv var det bare å finne frem mors målebånd. Jeg målte fra lysken og ned til bakken mens jeg stod i maks splitt. Målene ble som følger:

Sentersplitt (beina ut til hver sin side): 54 cm
Venstre splitt (venstre ben fremover og høyre bakover): 44 cm
Høyre splitt (høyre ben fremover og venstre bakover): 43 cm

Tror egentlig jeg må måle venstre og høyre splitt en gang til da jeg ble usikker på om jeg utførte splitten riktig. Får ta en kontrollsjekk en av de nærmeste dagene.

Jeg erfarte allerede ved første stretchingrutine at dette var tuuuungt. Det var veldig uvant å skulle holde armene rett fremfor seg hele tiden mens jeg stretchet. Samtidig gikk det kjapt opp for meg hvilken effekt det hadde. Så lenge jeg klarte å strekke hendene ut foran meg klarte jeg også å holde ryggen rett og fin – kjempebra. En artig bieffekt var at Siv trodde jeg stod med utstrakte armer og tigget noe godt, så jeg fikk stadig stukket til meg litt kjeks.

Etter hvert måtte jeg ta en Espelid Hovig – jeg måtte juksa litt og hvile armene. Både fordi det var tungt og fordi det kjentes i ryggen. Med fornyet respekt for dansere, og kakesmuler i munnvikene, var det bare å innse at dette krever trening.

Litt knoting for å bli kjent med øvelsene men ellers gikk det ganske greit. 15 minutter var kjapt unnagjort :-)

Så kom kvelden og 2. økt skulle gjennomføres. Trøtt men fattet satte jeg i gang på nytt. Jentene mine hadde stukket av med den rosa tyllen og tiaraen, men ballettskoene var på plass. Det var ikke like lett å konsentrere seg nå da jeg var svært omsvermet – av mygg. Kom meg gjennom øvelsene men synes fremdeles de er vanskelige å gjennomføre på en god måte. Så lenge det tar såpass hardt på ryggen klarer jeg ikke helt å konsentrere meg om selve stretchen. Får håpe at øvelse gjør mester. Kanskje det hjelper med mere danserekvisitter..hmm…

Da er det bare 20 dager igjen til jeg skal kunne ha nærkontakt med bakken…virker vel ikke helt oppnåelig i øyeblikket, men her gjelder det å holde ut 🙂

 

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: