Bøker vi har lest: The Easy Stretching Workbook


Karen Smith er en tidligere danser som nå har gitt seg hen til pilates. Mitt første inntrykk var at dette måtte være en typisk «feel good» jentebok med fokus på estetikk, «body toning», fastere rompe og appelsinhud. Men den gang ei. Til min store overraskelse hadde Karen tvert i mot laget en stretchingbok som enhver mann burde ha på nattbordet.

Ingen revolusjonerende tanker om stretching. Ingen halsbrekkende øvelser som lover «instant flexibility». Ingen vitenskaplige avhandlinger. Nei, det som gjør denne boka verdt å lese er at alle øvelser har en snill kusine;  til hver øvelse er det beskrevet en alternativ øvelse tilpasset de med dårligere beveglighet enn normalt – meg…og kanskje deg!

Boken tar for seg øvelser for hele kroppen og har også øvelser tilpasset forskjellige idretter. Ringinnbundet rygg gjør at boka kan ligge oppslått på gulvet mens du gjør øvelsene. Gode forklaringer, enkel tekst og beskrivende bilder. I tillegg følger det med en lyd-CD med instruksjoner på engelsk for samtlige øvelser.

Alle stretchingøvelsene i boka er basert på passiv stretching.

Jeg gir  boka karakteren 9 av 10 jordbærkurver.

The Easy Stretching Workbook – A complete stretching class in a book
Karen Smith, 2004

 

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: