Bedre effekt med riktig pusteteknikk


Puster du når du stretcher? Håper selvsagt at du gjør det, men fokuserer du på pusten din når du stretcher? Det viser seg at de færreste gjør det.

Ved passiv stretching får du best effekt når du samtidig klarer å slappe av i musklene som stretches. Beste måten å oppnå dette på er å fokusere på pusten. Sørg for at du stretcher i rolige omgivelser hvor du kan være uforstyrret.

Start ved å tøye ut til du ikke kommer lenger, og stopp før det gjør vondt eller blir ubehagelig. Mildt ubehag er greit. Lukk gjerne øynene og pust rolig inn gjennom nesen og ut gjennom munnen. Når du kjenner at pusten går lett og uanstrengt er tiden kommet for å fokusere på avslapning gjennom pusten.

På innpust konsentrerer du deg kun om pusten. Når du puster ut fokuserer du samtidig på at musklene slapper helt av og «slipper» – og du går litt lenger ut i stretchen. Konsentrer deg kun om pusten og kjenn at du slapper av på hver utpust.

For min egen del er dette den absolutt beste måten å stretche passivt på. Jeg oppnår langt bedre resultater enn ved «bare» å stretche.

Prøv og kjenn forskjellen 🙂

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: