Stretching i påskesola


Det er ikke mye som kan måle seg med påske og full sol. Hele kroppen kribler og det er som om man våkner til live igjen. Påskeferie er den ideelle tiden for stretching. Fri fra jobb og hverdagens rutiner gjør at man også kan tillate seg å eksperimentere litt.

Siste titt på termometeret viser utrolige 19 varmegrader!!! Huhei – nå er det bare å la naturen hjelpe ut noen ekstra centimeter i stretchen. Nå har jeg først lempa stein og blitt god, varm og svett. Nå får vi se om terrassegjerdet som ble satt opp i fjor kan gjøre litt nytte.

Oppskriften på dagens påskestretching blir da som følger:

1. Flytte stein fra ett sted til et annet – ca 1 time.

2. Bytte til sort treningsbukse som absorberer påskesola maksimalt og lar UV-strålinga pepre lår og hamstringene og møre opp sener og muskler.

3. Begynner med bøyd bein på terrassegjerdet og tøyer de store musklene først. 15-30 sekunder x 3 omganger på hvert bein. Prøver å forklare ungene at pappa i øyeblikket ikke er et klatrestativ og kommer til å rtikulere ord og uttrykk som ikke egner seg for noen hvis de prøver å henge i beinet mitt.

20110418-022708.jpg

4. Måker igjen ungene unna. Retter ut beinet, holder korsryggen rett og lener overkroppen sakte over det utstrakte beinet. Gjentar samme regime med 15-30 sekunder x 3 omganger på hvert bein. Lover bort litt tidlig påskegodt bare de hører etter etter femte oppfordring og å klatre i noe annet – hva med mamma?


20110418-022814.jpg

5. Skifter tilbake til arbeidstøy og går tilbake til å lempe stein.

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: