Tilbake til hverdag og 8-ukers programmet!


Foto: Helge Olaussen

Siste uken har det vært lite fokus på stretching så nå er det på tide å sette i gang igjen. Kjenner at jeg er klar for det 🙂

Det er siste dag av ferien og vi skal hjem fra hytta i dag. Etter 4 ukers ferie er det masse som må gjøres før vi kan dra. Det skal støvsuges, vaskes, ryddes, pakkes, stenges og gudene vet hva. Ungene er stressa og Siv er stressa. Mer enn nok til å bli matt av.

Da sier min sunne fornuft meg at nå er tiden inne for å tusle ut på terrassen å stretche litt – a man’s gotta do what a man’s gotta do 🙂

Jeg har så vidt begynt å jobbe med styrken i beina. Foreløpig gjør jeg det enkelt og holder meg til to øvelser.

Den ene øvelsen er som tidligere nevnt å ligge på gulvet med beina i været. Deretter sprer jeg beina, holder ett lite sekund i ytterposisjon og samler beina igjen. Det ser omtrent ut som en fødende kvinne som ikke helt kan bestemme seg for om ungen får komme ut eller ikke: Åpning borte – tittei,  åpning borte – tittei!

Den andre øvelsen er å stå 1 minutt i ridestilling samtidig som jeg prøver å rette ryggen og få tyngdepunktet så langt bakover som jeg klarer. Dette gjør jeg 2-3 ganger. Målet er å jobbe opp beinstyrken slik at jeg kan utføre korrekte isometriske øvelser for innsiden av lårene. I dag klarer jeg ikke å utføre øvelsene slik de er anbefalt. Jeg er rett og slett for svak.. for svak.. for svak..

Det føles ganske tungt å skulle bruke flere uker på å bygge beinstyrke i stedet for å gå rett på stretchinga. For å motivere meg har jeg måtte gå til ekstreme tiltak – jeg har lastet ned Jannicke sin gamle hit «Svake menneske». Denne dundrer jeg i gang på full mokkings hver gang øvelsene skal gjennomføres:

 
«Svake menneske, jeg sier
Du svake menneske
Hvorfor er du så svak?
Hvorfor er du så svak?
Ja, du dummer deg ut sånn som du gjør»
 

Det har blitt en rotete start på 8 ukers programmet, men nå er jeg tilbake på track igjen 🙂

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: