Dag 42 – fleksibilitetstrening med dørhåndtak og lysbrytere


Jeg er på dag 42 og endelig har strekken og smertene jeg klarte å påføre meg selv ved forrige program sluppet. Da kan jeg kjøre 2 stretchingøkter pr dag igjen, slik det er lagt opp til i Full splitt og hodespark på 8 uker! Jippi!!

Det betyr at jeg allerede ligger laaangt bak skjema. Her er det bare å stå på og se hvor langt jeg kommer på den resterende tiden 🙂

Pussig hvordan fokus kan forandre ellers hverdagslige handlinger, og hvilken effekt dette kan få på helt andre områder. Et godt eksempel er når mine barn nekter å trykke på lysbryterne og bruke dørhåndtakene hjemme. Dette begrunner de med at de ikke vil ha tåfis på hendene!?

Jeg prøver som best jeg kan å forklare at pappa både er stueren og pottetrent, men jeg snakker for døve ører. Det er ingen forståelse å få når jeg forklarer at det er god fleksibilitetstrening i å åpne dører med velrettede yap chagi i sakte film (sidespark).

Enda mindre forståelse får jeg for at jeg hele tiden skal slå av og på lysbrytere med beina, hver gang jeg går inn eller ut av et rom – uavhengig om det er andre i rommet fra før av. En velrettet ap chagi (rett spark) strekker godt ut på baksiden av låret 🙂

Lysbryteren til stua gir meg den største utfordringen. Av en eller annen grunn er den montert mye høyere på veggen enn de andre bryterne i huset. I tillegg er det en bryter med dimmer. Dette er interessant, for da må jeg strekke benet ut og opp, over smertegrensen, samtidig som jeg må gjøre mikroskopiske lette sirkulære bevegelser med tærne.

Etter ferien har det blitt full fres på alle måter og døgnet strekker ikke til. Dette gjør at jeg ofte ender med å stretche uten forutgående oppvarming. Så lenge jeg starter forsiktig, og heller bruker litt lengre tid på selve stretchen, så føler jeg at dette funker ganske bra.

Det å stretche kaldt gjør det også enklere å bruke små pauser i løpet av dagen til enkeltøvelser. Utfordringen med dette er at stramme klær hindrer beveglighet. Særlig stramme olabukser byr på problemer – det  klemmer både her og der.

Jeg har begynt å lure på om ikke saggebukser er en løsning, men da er jeg redd ungene får helt spader…

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: