Full splitt på 3 uker?


OK – dette høres i hvert fall ikke troverdig ut!!!

Jeg fant en blogg hvor cheerleadere, drill teams og dansere blant annet diskuterer hvordan man kommer ned i perfekt splitt. Her dukket det opp en artikkel hvor forfatteren hevder at det er fullt mulig å klare full splitt begge veier (gutte- og jentesplitt) ved å følge en 3 ukers rutine. Artiklen kan du lese i sin helhet her: http://drillobsession.com/2006/09/03/flexibility-to-the-maxstretch-your-splits-in-3-weeks/

Siden jeg overhodet ikke er av den lettlurte typen bestemte jeg meg straks for å prøve. Virker dette programmet på unge jenter som driver konkurranseidrett på høyt nivå hvor øvelsene også krever avansert akrobatikk, så må jo dette være perfekt for en stiv og støl voksen mann på godt over 40. Jo – dette må bare prøves.

For å dokumenter suksess, eller falitt, må det objektive målinger til. Jeg må begynne med å måle hvor langt jeg har igjen til gulvet når jeg gjør en foroversplitt og en sidesplitt. Jeg skal mål etter å ha varmet opp, men før jeg stretcher.

Rutinen er som følger:

Generellt om gjennomføringen:
Jeg skal ha en skikkelig oppvarmingsøkt slik at jeg er god og varm når jeg stretcher. Jeg skal sitte uforstyrret og kunne gjennomføre uten avbrytelser (bare det blir antakelig den største utfordringen). Jeg skal stretche til maks men ikke så langt at det er smertefullt.

UKE 1:
Jeg skal gjennomføre til sammen 30 minutters stretching delt opp i 2 økter hver dag. Det skal stretches alle 7 dagene i uka. Hver økt skal bestå av et utvalg forskjellige øvelser. Hver stretchingøvelse skal holdes i 1 minutt.

Økt 1: 15 minutter
Gjennomføres på morgenen før jeg går på jobb.

Økt 2: 15 minutter
Gjennomføres på kvelden rett før leggetid.

UKE 2:
Samme som uke 1 men nå økes varigheten til 45 minutter pr dag delt opp i 3 økter a 15 minutter. I tillegg til morgen og kveld blir det da også en økt rett etter jobben. Det skal være minst 2 timers hvile mellom øktene.

Uke 3:
Da skal det økes til 1 time pr dag fordelt på 4 økter a 15 minutter.. Den nye økta skal klemmes inn mellom økta etter jobb og økta før sengetid.

Og så? Så skal full splitt være oppnådd!

Dette høres jo ganske greit ut, eller…

Vel – da er det bare å sjekke ut øvelsene som anbefales 🙂

 

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: