Dag 7 av “Full splitt på 3 uker!”


Day 7 and still going strong.

Jeg klarer å gjennomføre 2 økter på et vis, men jeg har til nå ikke hatt en eneste økt med full fokus. Av en eller annen grunn er stretchingøktene blitt familiens samlingspunkt. De minste bruker meg som lekeplass og klatrestativ, og de eldste prøver å overgå hverandre i morsomheter – på min bekostning.

Hver av øktene er som kjent på 15 minutter. Jeg har valgt å tolke 15 minutter som 15 øvelser/repetisjoner av 1 minutt. Det betyr at selve økta tar fra 25-35 minutter avhengig av hvor mange avbrytelser jeg får. Da er oppvarming iberegnet.

Jeg fortsetter å justere på øvelsene for å optimalisere effekt og redusere negative bieffekter som… smerte. Smerte er ikke bra. Det tar bort fokusen fra stretchen og kan raskt gå over i strekkskader som tar laaang tid å bli kvitt. Sliter allerede med en strekk bak høyre kne som jeg pådro meg på trening før 3-ukers programmet.

Endringer til øvelse 7. Splitt/spagat
På splitt fremover har jeg begynt å sette bakerste kneet på pute. Da avlaster jeg kneet samtidig som puta glir på parketten og gjør der enklere å komme lenger ned i splitten. Jeg bruker fortsatt en stol for å holde balansen.

De fleste øvelsene strekker på baksiden av lår, rumpe og nedre delen av ryggen. Få øvelser tar innsiden av lårene. Dette passer meg dårlig da det er innsiden lårene som er min største utfordring. Jeg har derfor lagt til en ny øvelse:

Øvelse 8. Skredderen/sommerfuglen
Kjært barn har mange navn. Sitt på rompa og trekk føttene inn mot skrittet. Sett fotbladene mot hverandre, hold rundt føttene med hendene og press knærne ned mot gulvet. Bruk albuene for å tvinge knærne ytterligere ned. Alternativt hold ryggen rett og len overkroppen fremover så langt du kommer. Husk å holde strekken i ca 1 minutt.

Jabari Pride viser gjerne øvelsen så mange ganger du bare ønsker – så lenge du trykker på repeat..

I morgen er den første milepælen – da går jeg over i neste fase som betyr 3 stretching økter pr dag. Da er det bar 14 dager igjen…

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: