Dag 6 av “Full splitt på 3 uker!”


Foto: Sigurd Decroos

Det nærmer seg 1 uke med daglig stretching. En dag til og jeg skal over i neste fase av 3-ukers programmet. Da skal antall økter pr dag økes til 3. Det skal bli en real utfordring å finne tid til 3 økter i en ellers hektisk hverdag. Hittil har jeg virkelig slitt med å gjennomføre 2.

Som nevnt i forrige post så har jeg gjort noen endringer på noen av øvelsene slik at jeg skal få bedre effekt av stretchingen. Øvelsene finner du her.

Kort fortalt har jeg gjort følgende:

Øvelse 1. V-sittestilling og øvelse 4. 4-talls stretch
Jeg er for stiv i ryggen og hofta til å klare å lene meg fremover uten å runde ryggen. Det kjennes ut som om jeg «henger bakpå» og ikke kommer over kneika. For å få litt hjelp fremover setter jeg meg ytterst på en pute som ikke er for tykk. Dette gjør at jeg blir rettere i ryggen og kan konsentrere meg mer om selve stretchen. Siv mente hun kunne hjelpe meg ved å sette et brekkjern der bak og skyve på. Jeg takket høffelig nei og ba henne om å konsentrere seg om å fortsette å telle regndråper på vinduet.

Øvelse 2. Stående med rette ben og øvelse 3. Stående rette ben med skritt
Som tidligere nevnt er det tungt å holde armene fremfor seg i et helt minutt – utrolig nok. Da kan det være greit å ha en stol med rygg foran seg. Når jeg kjenner at det blir for tungt og ryggen begynner å jamre, så hviler jeg mine utstrakte hender på stolryggen. På denne måten opprettholder jeg rett rygg og kan fullføre stretchen på beste måte. Regner med at jeg blir sterkere etter hvert og kan si bye, bye til stolen.

Øvelse 6. Stretching på huk
Denne får jeg bare ikke til å funke. Jeg synes ikke den tar noe i det hele tatt. Det kan bare bety at jeg ikke gjør øvelsen korrekt. Har ikke funnet ut hvordan jeg kan korrigere, men skal google litt og se om jeg finner ut av det.

Øvelse 7. Splitt/Spagaten
Også her benytter jeg meg av stoler og puter. Jeg benytter stoler både for å holde balansen og for å støtte meg. I tillegg bruker jeg en pute under kneet når jeg prøver på splitt fremover med høyre og venstre ben.

Ellers har jeg nå gitt opp både ballettskoene og den fine rosa tyllen. Det kom bare i veien i tillegg til at jeg måtte krangle med mine døtre på 2 og 4 år om å få bruke det.

Jeg har fyllt på med noen ekstraøvelser for variasjonens skyld, men mer om disse senere.

Jeg tror og håper at endringene jeg har gjort vil øke, og ikke redusere, muligheten for suksess. Kanskje er dette et veiskille…

Forfatter: helgeolaussen

Far til 5 og entusiastisk utøver og Taekwondo instruktør. Opptatt av trening, kampsport og stretching. Jobber i Oktan reklamebyrå med varehandel, forbrukerinnsikt og digitale medier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: